Tisková konference v Maicao

Dvoudenní misi po Kolumbii zakončila Angelina v sobotu 8. června v migračním centru ve městě Maicao, kde proběhla i tiskové konference pro novináře. Angelina vyzvala mezinárodní společenství, aby poskytlo na venezuelské uprchlíky více mezinárodní pomoci. "Dopad na veřejné služby v Kolumbii je ohromný," uvedla ve svém prohlášení. "Některé pohraniční nemocnice nyní poskytují nouzovou zdravotní péči tolika Venezuelčanům jako Kolumbijcům. Mnoho škol zdvojnásobilo počet studentů ve svých třídách. Země, které tyto lidi přijímají, stejně jako Kolumbie, se snaží zvládnout nezvládnutelnou situaci s nedostatečnými zdroji." Celé tiskové prohlášení najdete tady. Angelina během dvou dní vyslechla osudy mnoha uprchlíků. Rocio, který se narodil v Kolumbii, ale po celá desetiletí žil ve Venezuele, řekl: "Nebylo možné najít léky, jídlo, vzdělání. Když jsem naposledy stál v řadě na jídlo, čekal jsem 18 hodin." Třicetipětiletá Yoryanis Ojeda mluvila o podobných tlacích, které ji vedly k odchodu. "Když se dostanete do bodu, kdy už nemůžete živit své děti, víte, že nemůžete pokračovat."

      

4 komentáře:

  1. tak Angelina má srdce na pravém místě :)

    OdpovědětVymazat
  2. 18 hodin v řadě na jídlo, to je síla. Je od Angeliny zase skvělé, že je přišla podpořit a hlavně že má na to sílu, musí to být náročné:)

    OdpovědětVymazat
  3. dělat takovou "práci" musí bejt sakra psychicky náročný, fakt ji obdivuju jak to zvládá a ještě k tomu s věčným úsměvem na tváři :) ta fotka, kde dostává korunku je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to fakt mazec, je dobře, že lidi jako Angie využívají své prostředky k něčemu takovému a pomáhají. To je strašně důležité.

    OdpovědětVymazat