Vědci hledají na Havlíčkobrodsku příbuzné Angeliny

Studie se zabývá vyhledáváním stejné vlohy k rakovině v DNA, jakou má Angelina Jolie (která má předky mimo jiné i z Československa), která je velkou propagátorkou prevence rakoviny (podstoupila odstranění prsních žláz a vaječníků). Pokud se v regionu podaří odhalit několik set lidí se stejnou genetickou vlohou, mají velkou šanci se s touto hollywoodskou star osobně setkat.


„Všichni její nositelé, muži i ženy musí mít logicky stejného předka a jen v havlíčkobrodském okrese se 170 tisíci obyvateli by jich mělo být 300 až 400. S Angelinou, která je známá svou aktivitou v prevenci rakoviny prsu a vaječníků, jsme v kontaktu a dohodli jsme se, že až budeme mít jejích příbuzných nalezeno několik stovek, pozveme ji do Havlíčkova Brodu jako hvězdu galavečera s jinými umělci, jimž není problematika zdravotní prevence lhostejná, a její „BRCA1 příbuzné“ samozřejmě také,“ doplnil Emanuel Žďárský. Celý článek.

zdroj: havlickobrodsky.denik.cz

3 komentáře:

  1. Tyjo, tak to je dost zajímavý, vůbec jsem nevěděla, že má Angie předky z československa..a kdyby přijela do Havlíčkova Brodu, to by byl mazec :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, to je pro mě novinka, že má Angelina své příbuzné a předky i u nás :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak toto mi príde mega zaujímave. že niečo také chcú zorganizovať alebo má to dosť veľkú logiku a je to super, že tým vlastne aj zistia či má alebo nemá človek rakovinu. A ešte keď sa stretnú s Angeline tak to je radosť podľa mňa. Som zvedavá ako sa to nakoniec vyrieši no verím, že sa táto akcia zorganizuje.

    OdpovědětVymazat