Pamětní muzeum Bangabandhu

Angelina v Bangladéši navštívila (6. února) také muzeum Bangabandhu. Jde o bývalé sídlo vůdčího představitele hnutí za nezávislost země a jejího prvního prezidenta Šajcha Mudžíbura Rahmána, známého pod přezdívkou Bangabadhu. Při ozbrojeném převratu byl v roce 1975 s většinou svých příbuzných zabit. Dnes je premiérkou Bangladéše jeho dcera Šajch Hasína. Angelina zanechala v pamětní knize vzkaz: "Jsem hluboce dojata být v tomto výjimečném domě. Jsem pokořena tou velkou obětí a inspirací."

      

5 komentářů:

  1. Angelina byla moc krásná ♥ má zajímavé písmo, je takové úhledné až bych z toho nic nepřečetla :D a na fotce to vypadá, jako kdyby podepisovala nějakou důležtou smlouvu, jak tam tak všichni stojí kolem :DD

    OdpovědětVymazat
  2. N. (james-collins-robbie.blog.cz)10. února 2019 v 12:18

    Zaprvé moc ráda spřátelím :) Děkuji, že máš trpělivost :D

    A nedokážu si představit být v kůži té dcery, která Angelinu doprovázela, protože je to nesmírná rodinná tragédie, Angelina to napsala krásně, lépe bych to asi nedokázala, muselo to být opravdu silné na obou stranách.

    OdpovědětVymazat
  3. To je moc hezké, i to co napsala♥ Musí to být silný zážitek, být na nějakém takovém místě. Její písmo vypadá úžasně, tak umělecky, ale nepřečetla bych nic :D A teda hrozně jí to tady slušelo:)

    OdpovědětVymazat
  4. napsala to moc krásně :) a vypadala úžasně. ona je opravdu dáma :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem si jistá, že pro Angelinu tahle návštěva musela být hodně emotivní - mně stačila návštěva krypty, kde se ukrývali Gabčík, Kubiš a další... To se mnou asi zůstane navždy. Je hrozné, co se tenkrát dělo, a co se stále ve světě děje... Tak je aspoň dobře, že tu jsou lidé jako Angelina, kteří se snaží světu trochu pomoct :) Jinak ještě musím podotknout, že v těch bílých šatech jí to hrozně slušelo :)

    OdpovědětVymazat