Tisková konference v uprchlickém táboře Kutupalong

Druhou zastávkou Angeliny na třídenní humanitární misi v Bangladéši byl v úterý 5. února uprchlický tábor Kutupalong, kde se konala i tisková konference s Angelinou.

"Události, které se odehrály v srpnu roku 2017 nám ukázaly nejlepší i nejhorší lidstvo, jaké dnes v našem světě existuje. Během několika měsíců bylo přes 700 000 lidí nuceno odejít ze svých domovů. Bylo hluboce zneklidňující setkat se s rodinami, které po celý život znají pouze pronásledování. Rohingské rodiny se nijak neliší od ostatních uprchlíků v jednom zásadním ohledu: chtějí se vrátit domů. Bangladéš je velkorysá země bohatá na kulturu a historii, ale s omezenými zdroji. A nemůže být ponechána zodpovědnost za hostování rohingských uprchlíků pouze na ní." Celé prohlášení Angeliny si můžete přečíst zde.

O masakru Rohingů najdete spoustu článků a ze všech mrazí. Tady je jeden z nich: Rok od masakru Rohingů: Zažili věci, které si nechcete představovat

      

1 komentář:

  1. koukám, že má Angelina zase pěkně nabitý program :)) to by bylo, kdyby měla taky chvilku pauzu :) ty fotky jsou moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat