Angelina se setkala s venezuelskými migranty

V rámci své funkce zvláštní vyslankyně OSN pro uprchlíky odjela Angelina na dvoudenní návštěvu do Kolumbie, aby posoudila krizi přistěhovalců. Angelina začala svou návštěvu v pátek 7. června v útulku v Riohacha pro kolumbijskou a venezuelskou mládež, která byla sexuálně zneužívána nebo s nimi bylo obchodováno, což je nebezpečí, kterému čelí mnoho mladých lidí v tomto pohraničním regionu. Dále navštívila venezuelské matky a děti v centru pro uprchlíky. Podle OSN více než 4 miliony Venezuelanů opustilo svou zemi kvůli hospodářské krizi v posledních letech. Lidé nemají jídlo ani základní léky, v některých regionech např. vyjde týdenní mzda na kilo cukru.

      

2 komentáře:

  1. Celkově díky těm fotkám a informacím jsem ráda, že žiju tam, kde jsem, protože si nedokážu představit, čím vším tam musí lidé procházet, až je to děsivé, co vše se děje a že se to vůbec děje.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to fakt hrozné, co se na tom světě děje. A souhlas s Nicol, jako zlaté Česko. I tady je spousta věcí špatně, ale vlastně se tu máme hodně dobře oproti velké části světa. Jinak Angie to tam sluší ( i když to není až tak zásadní při této příležitosti), strašně se mi líbí ta druhá fotka tady (pátá v galerii), je opravdu geniální.

    OdpovědětVymazat