Děti jako ohrožená skupina v době karantény

Děti se zdají být méně zranitelné vůči koronaviru, pandemie je ale ohrožuje i jinak. Angelina vedla videorozhovor s dětskou lékařkou Nadine Burke Harris a nastolila téma, které podle jejího názoru vyžaduje zvláštní pozornost, a to konkrétně domácí násilí. Ve stejnou dobu vyšel na serveru magazínu Time, pro který Angelina pravidelně přispívá, její článek na toto téma. Angelina, která již mnoho let hájí práva dětí a dospělých v obtížných situacích, varuje, že izolace rodin může vést k prudkému nárůstu úmrtí a násilných incidentů. Děti budou trpět zejména. Za nových okolností nebudou moci požádat o pomoc důvěryhodné dospělé - učitele, dobrovolníky, sociální pracovníky. Celý článek i videorozhovor najdete zde.

3 komentáře:

  1. Já se bohužel asi přikláním také k tomuto názoru. Tím, že jsou rodiny s dětmi v izolaci, začnou si lézt všichni na nervy a pokud to neumí ventilovat jinak, může se dít i toto. Je to smutné ale bohužel je to fakt. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Mám úplně stejný názor jako Charmedlover nademnou... Bohužel... Pracuji mezi lidmi a co si všímám, jsou teď celkově takový více "agresivnější". Otrávení z celkového omezování, z nošení nepříjemných roušek apod... Takže bych se nedivila, kdyby v rodinách opravdu teď docházelo k takových nehezkým věcem, jako je domácí násilí.

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel je to všechno pravda. Doufám, že to brzo překonáme a brzo se svět vrátí do normálu.

    OdpovědětVymazat