Jak ubližuje pandemie ženám ve světě

9. října publikoval časopis Time další z článků Angeliny, která pro magazín pravidelně přispívá. Angelina v textu začíná zprávou o Covidu-19 generálního tajemníka OSN s děsivými prognózami. Podle nich se počítá do roku 2030 s dalšími 2 miliony případů mrzačení ženských pohlavních orgánů, 13 miliony dětských sňatků, 15 miliony dívek a žen vystavených násilí každé 3 měsíce v karanténě a s dalšími 47 miliony žen, které spadnou do extrémní chudoby. Celý článek najdete zde.

"Za tyto problémy nelze zcela obviňovat koronavirus. Virus sice ve společnostech zapálil nerovnosti, ale nevytvořil je. Lidé - nikoli nemoc - jsou zodpovědní za nespravedlivé zákony a systémy a rasovou a sociální nerovnost. Koronavirus je jen poslední výmluvou pro všechno, co jsme sami nebyli schopni napravit", píše Angelina. 

1 komentář:

  1. Angelina má pravdu. Tyhle problémy nezpůsobil koronavirus, ale lidé samotní, kteří nejsou schopní tyto věci vymýtit. Nedávno jsem viděla na twitteru úplně hrůzné video, kdy nějaký 60 letý chlap koupil 9 letou holčičku, aby se s ní oženil... To je prostě příšerné, že se tohle ve 21. století vůbec ještě děje. Vůbec teda nechápu, jak se tohle kdy mohlo dít, vždyť je to ještě dítě, je to příšerné. Jenomže bohužel, i když se daří prosazovat zákony, které mají ženy a děti před takovým násilím chránit, ve skutečnosti to tak není... Je to hrozné. Jsem ráda, že se Angelina snaží mluvit o podobných tématech a pomáhat různými prostředky ke zlepšení situace, je to ale bohužel těžké.

    Jinak taky mě překvapilo, když jsem zjistila, že nejsme spřátelené :D ale já v podstatě počítala s tím, že jsme :D i když teda ne ofiko :D Tak už jsem si tě přinesla, jen ikonu ti vytvořím asi až někdy výhledově, dneska už jsem ve photoshopu strávila moc času :D

    OdpovědětVymazat